Shpocks framfart på svenska marknaden

Över en halv miljon har laddat ner köp- och säljappen

Fredag 7 oktober 2016 — Efter mindre än ett år på den svenska marknaden har streetloppisappen Shpock redan laddats ner av över 500 000 svenskar. För varje dag som går hittar tusentals fler till appen som hjälper dig att köpa och sälja begagnade prylar gratis.

Shpock har redan rönt stor framgång i andra europeiska länder och i Sverige växer appen i en enorm takt just nu.

Det fina med appar av det här slaget är att ju fler användare desto roligare är de att använda. Nu har vi nått en nivå där det flödar in annonser med massa fina prylar och det går verkligen att göra riktiga fynd, säger Annette Karlberg, Brand Manager för Shpock i Sverige.

Shpocks användare är unga, främst mellan 18-35 som gillar att kunna köpa och sälja prylar enkelt och gratis med mobilen.

Svenska folket har sedan länge varit aktiva inom begagnathandeln men Shpock fyller ett behov av att enkelt och gratis kunna lägga upp prylar till försäljning.

Den svenska tillväxten innebär att appen nu har över 30 miljoner nedladdningar i Europa. Även om Shpock främst är till för att hitta prylar i närheten finns det även möjlighet att hitta saker till försäljning i exempelvis Norge, Tyskland eller Storbritannien.

Förutom att Shpock är gratis är en av anledningarna till att så många börjat använda appen att det går så snabbt att lägga upp en annons. Från att du tar en bild tar det bara runt en halv minut tills annonsen är publicerad, säger Annette Karlberg.

Annette Karlberg Brand Manager Sweden at Shpock