Skip to Content

Shpock lanseras i Sverige

Nya sättet att köpa och sälja prylar gratis

Goda nyheter för alla som älskar begagnat – köp- och säljappen Shpock lanseras i Sverige. Appen, som har över 10 miljoner användare i Europa, har redan placerat sig högt i App Store-rankningen i Sverige (den är gratis för iOS och Android).

 

Shpock (SHop in your POCKet) lanserades i september 2012 och blev snabbt ett av de populäraste sätten att köpa och sälja begagnat i Tyskland, Storbritannien, Österrike och nu senast i Italien. Så förutsättningarna är goda för att svenska användare ska ta till sig det nya sättet att köpa och sälja begagnat.

Gratis för köpare och säljare

Shpock har från början utvecklats för att tillfredsställa smartphonegenerationens behov. Appen har helt skippat de textbaserade annonserna och erbjuder istället en bildbaserad upplevelse.

”När du använder Shpock går du på en digital promenad och upptäcker andrahandsmarknaden i din närhet. Objekten sorteras utifrån din nuvarande position med hjälp av GPS, så att du kan bläddra igenom begagnade prylar nära dig, eller så klart själv tjäna pengar på saker du inte längre använder”, säger Katharina Klausberger, en av Shpocks grundare.

Appen är gratis att ladda ner och använda – både för köpare och säljare.

Enkel och snabb att använda

Shpock har bestämt sig för att det ska vara enkelt att lägga upp en annons – det ska inte ta mer än 30 sekunder från att du tar bilden till att annonsen är publicerad. När en köpare hittar något av intresse, kan hen komma i kontakt med säljaren, förhandla och komma överens om pris i appens gränssnitt. Funktioner som att kunna dela annonser i sociala medier och möjligheten att sätta upp bevakning på prylar du är på jakt efter är självklarheter. Dessutom kan användare köpa till premiumfunktioner för att få mer exponering av sina annonser.

Vem använder Shpock?

"Våra användare är unga och mobila. Fler än 70 procent av Shpocks användare är yngre än 35 år. De gillar mode, vintage och trender, och är intresserade av design. De vill använda mobilen för att köpa och sälja när och var de vill”, säger Katharina Klausberger.

Shpock finns för iOS och Android.

För mer information vänligen kontakta:
Annette Karlberg, Brand Manager Shpock, tel. 076-130 73 00,
annette.karlberg@shpock.com

Om Shpock - streetloppis i din mobil
  • BILDBANK - Logotyper & foton från Shpock

Shpock (SHop in your POCKet) är en streetloppis-app. Objekten sorteras efter din position, så att du kan bläddra igenom en mängd olika objekt för att upptäcka begagnade prylar i din närhet eller tjäna pengar genom att sälja dina saker du inte längre använder.

Shpock lanserades i september 2012 och har sedan dess laddats ner av över 50 miljoner användare från Storbritannien, Tyskland, Italien, Österrike, Sverige och Norge med miljontals annonser upplagda i appen.

  • BILDBANK - Logotyper & foton från Shpock