Över 1,5 miljoner har laddat ner Shpock-appen i Sverige

Shpock lanserades i Sverige för mindre än två år sedan. Sedan dess har appen laddats ner över 1,5 miljon gånger och har över 300 000 aktiva användare i månaden i Sverige. Shpock är den snabbast växande köp- och säljappen i Sverige just nu. Under 2017 ökade antalet aktiva användare med över 100%. 

Med den här typen av plattformar är det viktigt att nå en kritisk massa för att användandet ska komma igång på riktigt. Den senaste tiden har vi märkt att antalet annonser överstiger våra prognoser vilket är ett tydligt tecken på att plattformen fått snurr, säger Annette Karlberg, ansvarig för Shpock på den svenska marknaden.

 Shpocks användare är unga och är vana att hantera allt med mobilen.

– När vi frågar våra användare om vad de gillar mest med Shpock är det att appen är gratis för både köpare och säljare som sticker ut, tillsammans med det faktum att det är väldigt enkelt att lägga ut en annons, fortsätter Annette Karlberg.

Den kategori som har vuxit allra mest på Shpock under året är mode & accessoarer.

– Klädsegmentet är den kategori som varit mest konkurrensutsatt under de senaste två åren av andra nischade aktörer, men det ser ut som att Shpock har dragit längsta strået. Det har snabbt blivit vår största kategori, säger Annette Karlberg.

Shpock kommer att fortsätta gasa under 2018 och räknar med att nå över två miljoner nedladdningar inom kort och öka antalet aktiva användare ytterligare.

 

Om Shpock - streetloppis i din mobil
  • BILDBANK - Logotyper & foton från Shpock

Shpock (SHop in your POCKet) är en streetloppis-app. Objekten sorteras efter din position, så att du kan bläddra igenom en mängd olika objekt för att upptäcka begagnade prylar i din närhet eller tjäna pengar genom att sälja dina saker du inte längre använder.

Shpock lanserades i september 2012 och har sedan dess laddats ner av över 50 miljoner användare från Storbritannien, Tyskland, Italien, Österrike, Sverige och Norge med miljontals annonser upplagda i appen.

  • BILDBANK - Logotyper & foton från Shpock