Skip to Content

Oönskade julklappar ger högsäsong på begagnatmarknaden

Knappt har glöggdoften lagt sig innan den intensiva julhandeln förbyts i rush på begagnatmarknaden. Veckorna innan januarilönen trillar in är ofta tuffa ekonomiskt och då är begagnat ett välkommet alternativ.

 

Många känner igen känslan – besvikelsen när du öppnar din julklapp och inser att inte ens dina närmaste känner dig. Att fråga om kvittot för att byta är så klart en känslig fråga för de allra flesta. Många vänder sig istället till marknadsplatser för att sälja vidare sin julklapp.

Shpock har bara funnits i Sverige sedan i våras, men vi har redan laddats ner av över 800 000 svenskar, så det är många som har kommit igång med att använda oss. I övriga Europa brukar man se ett enormt tryck på Shpock direkt efter jul och vi förväntar oss så klart att samma sak kommer hända även i Sverige, säger Annette Karlberg, Brand Manager på Shpock.

Förutom oönskade julklappar är det en annan faktor som ligger bakom de många annonserna – produktutveckling. Många har hittat nya modeller av telefoner, datorer och läsplattor under granen, vilket leder till att den gamla versionen säljs vidare – oftast till ett väldigt bra pris.

Nu efter jul räknar vi med fyndläge i kategorin för elektronik. Om du inte nödvändigtvis behöver vara först med det senaste finns det många tusenlappar att spara genom att köpa begagnat, säger Annette Karlberg.

Kontakta oss
Annette Karlberg Brand Manager Sweden, Shpock
Annette Karlberg Brand Manager Sweden, Shpock
Om Shpock - streetloppis i din mobil
  • BILDBANK - Logotyper & foton från Shpock

Shpock (SHop in your POCKet) är en streetloppis-app. Objekten sorteras efter din position, så att du kan bläddra igenom en mängd olika objekt för att upptäcka begagnade prylar i din närhet eller tjäna pengar genom att sälja dina saker du inte längre använder.

Shpock lanserades i september 2012 och har sedan dess laddats ner av över 50 miljoner användare från Storbritannien, Tyskland, Italien, Österrike, Sverige och Norge med miljontals annonser upplagda i appen.

  • BILDBANK - Logotyper & foton från Shpock