Skip to Content

Auktion till förmån för människor på flykt

Internationella stjärnor använder Shpock för välgörande ändamål

Streetloppisappen Shpock samarbetar med några av världens största stjärnor i en välgörenhetsauktion för att stötta IRC’s (International Rescue Committe) arbete i flyktinglägren i Jordanien. 

Mel C från Spice Girls, Chris Martin från Coldplay, Dave Rowntree från Blur, och komikern Russel Brand är några av stjärnorna som har skänkt prylar till auktionen som startade igår torsdag. Den pågår till nästa söndag.

”Shpock har ju inte funnits så länge på den svenska marknaden, men det är otroligt kul att vi har möjlighet att erbjuda våra användare i Sverige att vara med på den här typen av internationella initiativ”, säger Annette Karlberg, brand manager för Shpock i Sverige.

Shpock har över 10 miljoner användare runt om i Europa och auktionen äger rum i Shpocks app över landsgränserna.

”Vi är överväldigade av responsen”, säger Dave Rowntree, trummis i brittpopbandet Blur och initiativtagare till ”Star Boot Sales” som auktionen kallas. ”Vi har fått in många väldigt personliga tillhörigheter, exempelvis har Noel Gallagher skänkt en signerad gitarr. Zayn Malin (tidigare medlem i One Direction) skänker två tröjor och andra band har skänkt sina guldskivor”.

Dessutom kommer prylar från bland andra Snow Patrol, Pete Doherty och One Direction vara med på auktionen. Fram till 29 maj, kl. 21.00 kan man bjuda på prylarna i appen till förmån för IRC’s arbete i Jordanien. Alla pengar som samlas in går oavkortat till två mobila sjukhus i Jordanien.

”Att delta i auktionen har dubbelt värde. Som fan har jag möjlighet att få tag på ett stycke musikhistoria eller något väldigt personligt från min idol, samtidigt som jag kan hjälpa behövande, säger Armin Strbac, en av grundarna av Shpock.

Starttid: 19 maj, kl. 21.00 – Sluttid 29 maj, kl. 21.00.

Bilder på prylar från auktionen här.

Information om auktionen:

Shpock är officiell partner i ”Star Boat Sales”. Auktion kommer att äga rum i appen Shpock. Alla nuvarande prylar som skänkts från stjärnor till auktionen finns här: www.shpock.com/starbootsale

Fler kändisprylar kan tillkomma under tiden auktionen är igång.

För mer information vänligen kontakta:
Annette Karlberg, Brand Manager Shpock, tel. 076-130 73 00,
annette.karlberg@shpock.com

Kontakta oss
Annette Karlberg Brand Manager Sweden, Shpock
Annette Karlberg Brand Manager Sweden, Shpock
Om Shpock - streetloppis i din mobil
  • BILDBANK - Logotyper & foton från Shpock

Shpock (SHop in your POCKet) är en streetloppis-app. Objekten sorteras efter din position, så att du kan bläddra igenom en mängd olika objekt för att upptäcka begagnade prylar i din närhet eller tjäna pengar genom att sälja dina saker du inte längre använder.

Shpock lanserades i september 2012 och har sedan dess laddats ner av över 50 miljoner användare från Storbritannien, Tyskland, Italien, Österrike, Sverige och Norge med miljontals annonser upplagda i appen.

  • BILDBANK - Logotyper & foton från Shpock